• Értesítés - 2022. április 11.

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2022.április 13-án, szerdán délig tart a tanítás. Az első 3 óra órarend szerint lesz megtartva, ezután kerül sor a húsvéti tombola kisorsolására. Minden diák 1 euró értékben vásárolhat 3 tombolajegyet. Az iskolai étkezde és az iskolai klub délután üzemelni fog. A húsvéti szünet április 14-én, csütörtökön kezdődik meg, mely április 19-ig, keddig tart. A diákok április  20-án, szerdán jönnek ismét iskolába. Áldott, békés húsvéti ünnepeket mindenkinek!

          • Értesítés - kilencedikesek tesztelése - 2022.március 30

          • Értesítés

            Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2022. április 6-án, szerdán és április 7-én,
            csütörtökön valósul meg a 9.osztályos tanulók országos tesztelése, amely célja felmérni a
            tanulók felsőtagozaton elért tudásszintjét. A tanulók három tantárgyból, matematikából,
            magyar nyelv- és irodalomból, valamint szlovák nyelv- és szlovák irodalomból lesznek
            tesztelve. Április 6-án, szerdán valósul meg a tesztelés matematikából, mely megoldására 90
            perc áll a rendelkezésükre, és a magyar nyelv és irodalom, mely megoldására 70 perc van
            meghatározva. Április 7-én, csütörtökön valósul meg a tesztelés szlovák nyelvből és szlovák
            irodalomból, szintén 70 perc áll a diákok rendelkezésére. Mindhárom teszt 30 feladatból áll.
            A tanulóknak legkésőbb 7.45-kor már az iskolában kell lenniük. Tízórait, innivalót,
            zsebszámológépet, körzőt, szögmérőt, vonalzót, ceruzát és két darab kék golyóstollat /tintás
            tollat nem lehet használni/ hozzanak magukkal! A tesztelés befejezése után a tanulók
            hazamehetnek.


            A tesztelés menete a következő:

            2022.április 6.- szerda
            Matematika

            8:00 - 8:10 h /10 min/ bevezető utasítások és a válaszadó lapok kiosztása
            8:10 - 8:20 h /10 min/ tesztlapok kiosztása és megismerkedés a teszttel
            8:20 – 9:50 h /90 min/ teszt írása
            9:50 – 9:55 h /5 min/ a tesztlapok és válaszadó lapok összeszedése
            9:55 – 10:20 h /25 min/ szünet

            Magyar nyelv és irodalom

            10:20 – 10:25 h /5 min/ bevezető utasítások és a válaszadó lapok kiosztása
            10:25 – 10:35 h /10 min/ tesztlapok kiosztása és megismerkedés a teszttel
            10:35 – 11:45 /70 min/ teszt írása
            11:45 – 11:50 h /5 min/ a tesztlapok és válaszadó lapok összeszedése

            2022.április 7. - csütörtök
            Szlovák nyelv és szlovák irodalom

            8:00 – 8:10 h /10 min/ bevezető utasítások és a válaszadó lapok kiosztása
            8:10 – 8:20 h /10 min/ tesztlapok kiosztása és megismerkedés a teszttel
            8:20 – 9:30 h /70 min/ teszt írása
            9:30– 9:35 h /5 min/ a tesztlapok és

          • Értesítés: Nyitott óra - 2022. március 21.

          • Kedves elsős és leendő elsős szülők!

             

            A Jedlik Ányos Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket,

            hogy 2022. március 31-én, csütörtökön nyitott órát tartunk az 1. osztályban, mely keretén belül betekintést nyerhetnek az elsősök munkájába. Az óra 8.00-kor kezdődik. Sok szeretettel várunk minden kedves szülőt!

             

          • Értesítés - 2022. március 21.

          • Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy 2022.03.21-től, hétfőtől tekintettel a javuló járványhelyzetre a minisztérium legújabb rendelete alapján már hétfőnként nem kell jelentenie az iskolának a  covid létszámot és az elvégzett tesztek számát sem. A diákok már nem fognak kapni újabb tesztcsomagot, csak abban az esetben , ha ismét rosszabbodna a járványhelyzet, s a diákoknak  legalább a 10 százaléka hiányozna. Kérjük Önöket, hogy ügyeljenek arra, hogy gyermekük ne késve érkezzen reggelente az iskolába, mivel vannak diákok, akik rendszeresen késnek. A diákok reggel 7.40-kor vannak beengedve az iskola épületébe, s 7.50-kor a tanítás megkezdésekor már zárjuk be az ajtókat. Akik késve érkeznek, azok már csak az 1.óra után a szünetben lesznek beengedve, s ez az óra igazolatlan órának fog minősülni. Tudatában vagyunk annak, hogy reggelenként a pékségnél hosszú sor van, ezért kérjük, hogy időben induljanak el a gyerekek az iskolába, vagy még előző nap legyen számukra a tízórai bebiztosítva. Ezekívúl felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az iskola nem fogja igazolni azokat a napokat, mikor a gyermekük családi esemény vagy rendezvény miatt hiányzik. Kérjük a bevásárlásokat és az ünnepléseket a délutáni órákban vagy hétvégenként intézni! Sajnos sok család nem tartja be és nem tiszteli továbbra sem az iskolai rendszabályzatot, s a gyermekük kihívó öltözékben, kisminkelve, testékszerrel és műkörmökkel jár iskolába. Az iskola továbbra sem engedélyezi az ilyen jellegű megjelenést és a mobiltelefonok hordását sem. Köszönjük a megértést és együttműködést!

          • Értesítés - 2022. március 14.

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a járványügyi korlátozások fokozatos feloldását figyelembe véve, 2022.március 14-től, hétfőtől  megváltozik a csengetési rend, amely csak a két utolsó tanítási órát érinti. Az 5.óra 12.10-kor ér véget, ezt követi a 20 perces ebédszünet minden diák számára. Mivel a felső tagozaton kevés diák étkezik az iskolai étkezdében, együtt fognak menni ebédre az alsós diákokkal. A 6.óra 12.30-koz kezdődik és 13.15-ig tart. A 7.óra pedig 13.20-kor kezdődik, s 14.05-kor ér véget. Természetesen továbbra is fontos az elővigyázatosság és hygiéniai előírások betartása. Továbbra is kérjük, hogy rendszeresen teszteljék gyermekeiket! Egyenlőre nem kaptunk értesítést a további tesztcsomag érkezéséről.

          • Értesítés - 2022.március 5.

          • Értesítjük a szülőket és a diákokat, hogy 2022.03.07-én, hétfőn a tavaszi szünet után valamennyi osztályban folytatódik a jelenléti oktatás. Az iskolai klub és étkezde is a megszokott üzemmódban fog működni.  Valamennyi diák számára az iskolába lépés feltétele a fertőzésmentességről szóló nyilatkozat leadása. Azok a tanulók, akik átestek a fertőzésen, s még nem adták le, azok legyenek szívesek majd leadni a karanténmentességről szóló értesítést! Minden szükséges nyomtatvány megtalálható az iskola honlapján. Akinek nincs lehetősége otthon letölteni és kinyomtatni, az hétfőn megkapja az osztályfőnöktől, s majd kedden utólagosan leadja. A Közegészségügyi Hivatal rendelete és a legújabb iskolai szemafor szerint a diákoknak már nem kell szájmaszkot viselniük a tanítási órákon! Az osztálytermen kívül továbbra is hordani kell a maszkot az iskolában! Kérjük a tanulókat, hogy továbbra is rendszeresen végezzék el az otthoni öntesztelést, melynek elvégzését a szülő továbbra is az aláírásával igazolja a kapott nyomtatványon, melyet minden hétfőn az osztályfőnökök ellenőrizni fognak! Kérjük, hogy az otthoni tesztelést rendszeresen végezzék el minden héten legalább kétszer, mivel ellenkező esetben az iskola nem lesz jogosult további tesztek átvételére!  A pozitív teszteredményt a szülőknek jelenteniük kell az iskolának, illetve a gyerekorvossal is fel kell venniük a kapcsolatot! Otthoni izolációba csak a pozitív diákok mennek, az osztálytársaik továbbra is látogathatják az iskolát, ha nincsenek tüneteik. Ha az iskolában előfordulna pozitív eset a diákok vagy a tanárok körében, akkor a diákoknak és a tanároknak nem kell karanténba menniük, akik közeli kontaktusban voltak a fertőzött személlyel mindaddig, míg nem lesznek tüneteik. Ezeknek a tanulóknak 10 napig maszkot, a tanároknak meg 10 napig reszpirátort kell viselniük. Ha az otthoni környezetben fordul elő pozitív eset, akkor csak az érintett diák marad otthon karanténban, az osztálytársai nem. Szeretnénk figyelmeztetni minden családot, hogy a legújabb iskolai szemafor rendelkezései alapján a szülő már nem tarthatja otthon gyermekét a vírushelyzettől való félelme és aggódása alapján! Csak betegség esetén igazolhatja a szülő az első 5 napot, ezen felül már orvosi igazolás bemutatása szükséges! Az orvosi igazolás elküldhető az iskolának vagy a szülőnek mailben is. Ha az orvos nem tudja elküldeni az igazolást mailben, akkor az orvos tájékoztathatja az iskolát telefonon is. Jó egészséget mindenkinek!

          • Felhívás - 2022.március 3.

          • Felhívás – segítségnyújtás a bajbajutottaknak

             

            A Jedlik Ányos Alapiskola a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével együttműködve kéri a Kedves Szülők segítségét! Az Ukrajnában dúló háború a Kárpátalján élő magyarok mindennapi életére is hatással van, a menekültek áradatával is meg kell birkózniuk, átmeneti szállást, ellátást nyújtva a határ felé igyekvőknek. Az ukrán-szlovák határon fekvő Nagyszelmenc naponta fogadja a gyalogosan menekülőket, elsősorban nőket és gyerekeket, akik több órás várakozás után teljesen kimerülten, átfázva érkeznek meg. Hack László – a szövetség alelnöke, a nagyszelmenci Dobó István Alapiskola igazgatója elmondta, hogy jelen esetben a legnagyobb szükség a TAKARÓK (pokrócok, plédek) beszerzése lenne. Egyéb adományok érkeznek több humanitárius szervezet által is, de az elszállásoláshoz főleg az említett takarókra van szükség (amit magukkal visznek a menekültek). Ezenkívül az egyszerhasználatos poharak és tányérok is jól jönnének. Ezúton szeretnénk megkérni azokat a családokat, hogy akiknak van lehetőségük és szeretnének segíteni a rászorulókon, hogy adományukat legyenek szívesek a jövő hét elején, hétfőn és kedden eljuttatni az iskolába! Elsősorban takarókra lenne szükség, melyeket kérünk becsomagolni! Az összegyújtött takarókat a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Területi Választmányainak közvetítésével Komáromba juttatjuk el a Pedagógus Házba, ahonnan biztosítják a további szállítást Nagyszelmencre. Segítségüket tisztelettel köszönjük!

          • ÉRTESÍTÉS - 2022. február 13.

          • A Jedlik Ányos Alapiskola vezetősége tudatja a szülőkkel és diákokkal, hogy 2022.február 16-án, szerdán a tanítás az 5.órával befejeződik és az iskolai klub sem fog működni. Az iskola munkaközössége elkíséri utolsó útjára volt pedagógusát, Kantár Évát! Emlékezzünk tisztelettel és szeretettel!
            Köszönjük a megértést!

          • SAJTÓKÖZLEMÉNY - Bethlen Gábor Alap - 2022.február 1.

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2020/2021-es tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

            Az 1. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további kört azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

            A megítélt támogatás összege személyenként: 61 EUR.

            A támogatás kifizetése 2022. január 31-én kezdődik meg.

            A kifizetések a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

                                                                                                                      SZMPSZ

                                                                                                                      BGA Felvidék